Виждали ли сте прекрасните снимки на Санторини или Миконос? Те обикновено идват

...
</TD
>Виждали ли сте прекрасните снимки на Санторини или Миконос? Те обикновено идват
Коментари Харесай

Най-евтините гръцки острови по джоба на българина

Виждали ли сте прелестните фотоси на Санторини или Миконос? Те нормално идват с първокласно настроение… и солена цена. Но знаете ли, че Гърция има към 6000 острова? Всеки може да се похвали със своята неповторима кухня и спиращи дъха гледки. Така че все някои от тях би трябвало да са по-достъпни.

Насладете се на почивката си на тези евтини гръцки острови, които няма да унищожат сметката ви в банката съгласно businessnovinite.bg!

Кос

Кос е наличен и хубав остров, ситуиран в гръцките Додеканезите. Има плажове с бял пясък, зашеметяващи пейзажи, кристално чисти води и спокойна атмосфера, които го вършат един от най-хубавите евтини острови за посещаване в Гърция.

На първо място, Кос може да се похвали с многообразие от бюджетни благоприятни условия за настаняване. От уютни хостели до хотели от междинен клас, тук има по нещо за всеки пасажер. Въпреки това, в случай че желаете да се поглезите с първокласен престой, има и толкоз доста рационални благоприятни условия.

Когато става въпрос за хранене на открито, можете да намерите обилие от вкусни и налични ястия на острова. От елементарни таверни, предлагащи обичайни гръцки ястия, до крайбрежни заведения за хранене с невероятна панорама, можете да намерите обилие от вкусни и евтини благоприятни условия за незабравимо хранене.

Колко пари ще ви трябват за вашето пътешестване до Кос? Трябва да планирате да похарчите към 134 евро дневно за почивката си в Кос, което е междинната дневна цена въз основа на разноските на други гости. Минали пасажери са харчили приблизително 43 евро за храна за един ден и 37 евро за локален превоз, само че постоянно можете да си наемете и рент-а-кар.

Лефкада

Лефкада е доста обичано място за отмора както за гръцките туристи, по този начин и за бългасрките туристи. Това е един от най-хубавите гръцки острови, в случай че пътувате самичък. Тъй като островът е комфортно обвързван с континентална Гърция посредством мост, можете да спестите още повече пари, без да е належащо да плащате спомагателни такси за ферибот.

Има доста безвъзмездни действия! Йонийските острови са известни със своите ослепителни тюркоазени води, а Лефкада може да се похвали с някои от най-зрелищните плажове в Европа. От плажа Егремни до емблематичния плаж Порто Кацики, всеки един е по-вдъхновяващ от предходния. Освен това предлагам да посетите някои от най-зрелищните забележителности на острова – нос Лефкада, планинското село Енглуви, водопада Нидри и някои от градовете като Василики, Нидри и град Лефкада.

Ако желаете да разгърнете дивата си страна, тогава се насочете към Нидри за една вечер на развлечение! За още по-вълнуващо преживяване помислете за локални водни спортове като кайтсърфинг, налични покрай град Лефкада и южната част на Василики.

Средната цена на 7-дневно пътешестване до остров Лефкада е 1284 евро за пасажер, 2306 евро за двойка и 4324 евро за семейство от 4 души. Хотелите на остров Лефкада варират от 37 евро до 168 евро на нощувка със междинна цена 43 евро, до момента в който множеството ваканционните наеми костват 111 евро до 296 евро на вечер за целия дом.

Наксос

Ако търсите един от най-евтините гръцки острови за посещаване във веригата на Цикладските острови, не търсете повече от Наксос!

За разлика от своите съседи, известните скъпи Санторини и Миконос, е доста елементарно да посетите този гръцки остров с стеснен бюджет. Това частично е по този начин, тъй като туризмът не е най-голямата промишленост на острова - това в действителност е селското стопанство.

Наксос има някои от най-хубавите древногръцки монументи в Гърция и даже не е належащо да наемате кола, с цел да стигнете до тях. Целодневни автобусни обиколки на акцентите на острова се организират всеки ден от автогарата на пристанището на Наксос единствено за 25 евро на човек. Обиколката е значително допълнение към вашия маршрут на Наксос!

Разбира се, храненето в заведения за хранене на гръцките острови ще бъде скъпо, без значение кой остров посещавате, само че на Наксос е доста по-евтино, в сравнение с другите Цикладски острови. Огромна гръцка салата ще ви коства към 7 евро в ресторант на плажа, а чаша бира от 500 мл коства към 4 евро.

Иос

Иос е дребен остров от групата на Цикладите в Гърция. Известен е със своите красиви плажове, многолюден нощен живот и зашеметяващи залези. Островът е известна дестинация за пътуващите с стеснен бюджет, защото предлага набор от налични благоприятни условия за настаняване, превоз и действия.

След като сте на острова, транспортните разноски са минимални. На острова няма рейсове, само че можете да наемете скутер или четириколка за към 15-20 евро дневно. Има и таксита, само че те могат да бъдат много скъпи. Ходенето или колоезденето също са страхотни благоприятни условия за напредване из острова.

Настаняването е един от най-големите разноски, когато пътувате до Иос, само че има доста налични варианти. Има доста бюджетни студия и жилища чартърен, които нормално варират от 20 – 50 евро на вечер. За още по-достъпни варианти на острова има няколко места за къмпинг и хостели, които могат да костват единствено 10 евро на вечер.

Островът е дом на няколко красиви плажа, като Милопотас, Каламос и Джиалос, които са идеални за плуване, слънчеви бани и гмуркане с шнорхел. На острова има и няколко туристически пътеки, които оферират страхотна панорама към покрайнината.

Островът също е дом на няколко антични руини, като археологическия обект Скаркос, които можете да разгледате. Освен това от един от най-хубавите гръцки празненство острови, можете да намерите доста питейни заведения и клубове, където можете да пиете и танцувате евтино.

Родос

Най-големият от Додеканезките острови, Родос се намира в средата на сините води на Егейско море и е един от най-евтините гръцки острови, които можете да посетите. Наричан Островът на рицарите, Родос е цялостен с история, от антична Гърция до Средновековието.

Столицата, град Родос, е ръководена от рицарите на Свети Йоан от Йерусалим от 1310 до 1522 година и има какво да се види. Разгледайте очарователния Стар град на града, обект на международното завещание на ЮНЕСКО, или посетете пристанището Мандраки и вижте мястото, където в миналото се е намирал Родоският исполин (едно от седемте антични чудеса на света).

Тези, които търсят неповторимо местонахождение, би трябвало да се базират в Линдос, причудливо село на източното крайбрежие. Отличаващ се с впечатляващ акропол на рид, Линдос е цялостен с типичен гръцки бели каменни къщи, само че е дребна част от цената на по-популярните острови. Простото вървене по калдъръмените улици или пешеходен туризъм до гробницата на Клеобулос може да предложи страхотни гледки и е изцяло гратис.

Придвижването из острова с публичен превоз е елементарно с рейса KTEL (билетите са към 4 евро).

Остров Родос е елементарно наличен със аероплан и ферибот. Международното летище Родос Диагорас е главното интернационално летище, до момента в който фериботите пътуват до и от Атина, Санторини, Сими, Кос, Крит, Патмос и Лерос.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР